printeaza

Roza Vânturilor – Rapa

Contribuţie: anonime
Rating: ***** (227 voturi)
          
La marginea pantei abrupte
           
La un han s-a oprit un străin
                
Era trist şi avea hainele rupte, ooo
          
şi pe masă o cană cu vin.

Om nebun ce-nconjoară azi pămîntul
Stai la mine, rămîi doar un ceas
Să te întorci înapoi nu mai ai unde
Înainte să mergi ţi-a mai rămas.

Mi-amintesc de o vară fierbinte
De-o pădure cu muguri pe ram
Mi-amintesc de prieteni şi de iubită, ooo
şi de-o casă cu mama la geam.

şi-am ajuns la un han pe o stîncă
Să-mi înec tot amarul nu pot
şi mă-ntreb dacă apa e adîncă, ooo
Să mă-nec azi cu jale cu tot.
Etichete:

Acorduri

Comentarii

 • 20.02.2014 18:24
  Ritmul e J JS SJS
 • 14.12.2013 21:41
  Am incercat cu ritmul folk(jjssj)si suna foarte bine.Cel putin pentru incepatori.
 • 03.11.2013 20:05
  Bah nu:D bataia originala oiriginala este JJJJSS si dupa ce dai de 2 ori in jos iei acordu o bataie 
 • 31.10.2013 08:53
  Bataia este JJSSJS :D
 • 27.11.2012 10:41
  bataia care o intalnesc cel mai des e j jsjsj jsjsj foarte repede cu cele 2 pauze mici. cel mai usor o intelegi din video asta http://www.youtube.com/watch?v=qDjnrh0JJOI
 • 02.10.2012 19:50
  Da ai dreptate corsairx nu m-am gandit si la incepatori dar chestie e ca, daca iti place chitara mult mult poti reusi norice chiar si ritmul cum ar fii eu nu fac studii eu invat dupa ureche si imi place mult chitara si in mai putin de un an am invatat destul de multe chiar daca eu cant la 5 instrumente nu ca as fi mandru sau asav ceva dar incerc sa spun ca daca iti place faci orice
 • 27.09.2012 10:49
  De aceea, cred ca nu e de condamnat nimeni, cu atat mai putin incepatorii care vor un exemplu de ritm pentru o melodie. Bineinteles ca cei care vor crede ca asta inseamna TOT ca sa cante la chitara, vor ramane la acel stadiu, dar unii dintre incepatori vor incerca sa studieze mai mult si atunci vor intelege ceea ce vrei tu sa spui aici.
  E ca la sah, unii stiu sa joace sah, altii stiu doar sa mute piesele crezand ca stiu sa joace sah.
  Scuze pentru un comentariu asa lung.
 • 27.09.2012 10:47
  Eu am fost in aceeasi situatie, si inca nu ma descurc cu toate ritmurile, dar abia dupa 2 ani de chitara am inceput sa inteleg cum e cu ritmul, desi puteam sa iau toate acordurile in timp util, inclusiv cele cu barre-uri era foarte frustrant si inca este in multe cazuri sa nu poti reda o melodie care sa sune aproximativ la fel cu originalul. Eu mi-am dedicat doarte mult timp dupa programul de munca in intelegerea chitarii, dar nu toata lumea are acest timp.
 • 27.09.2012 10:45
  Si azi asa, maine asa, mai ales cei care nu fac asta din pasiune exclusiva pentru muzica sau din viata de zi cu zi in muzica, adica cei care muncesc toata ziua si zdranganesc si ei chitara dupa program cand au timp, abandoneaza fiindca socot ca e foarte greu spre imposibil, desi invatand majoritatea acordurilor ei nu stiu ca sunt foarte aproape de a reusi, doar prinzand in timp ritmul dupa ureche.
 • 27.09.2012 10:43
  Devil.Dany, tu ai dreptate in ceea ce spui, dar gandeste-te putin daca ai fi incepator, si nu ai niciun fel de background muzical, ai invatat doar acordurile si vrei sa canti melodia asta de ex. E destul de frustrant sa nu reusesti sa te apropii macar de original fiindca nu ai ureche sa poti intelege ritmul.